1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

WHO Gyermek Tápláltsági Állapot és Táplálkozási Vizsgálat, COSI2022

Május 30-én a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) WHO Gyermek Tápláltsági Állapot és Táplálkozási Vizsgálat, COSI2022 címmel, akkreditált szakmai konferencia keretében mutatja be országos felmérésének eredményeit. A konferencián a gyermekkori elhízás megfékezésének lehetőségeiben jártas szakemberek is megosztják tapasztalataikat. 

A konferencia SZTKA-A18104/2024 nyilvántartási számon akkreditálásra került, a szabadon választható elméleti továbbképzés pontértéke 16 pont.

Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (Xl. 29.) NEFMI rendelet(a továbbiakban: Rendelet) 1. sz. melléklete értelmében, a továbbképzés elvégzése esetén az alábbi szakmacsoportokba tartozó szakdolgozók számára szerezhető meg a fenti pontszám:

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT,

2. GYERMEK ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT,

7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT,

9. MOZGÁSTERÁPIA ÉS FIZIOTERÁPIA SZAKMACS

12. VÉDŐNŐI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT,

13. KŐZEGÉSZSÉGÜGYI ÉS NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKMACSOPORT,

14. EGÉSZSÉGÜGYI MENEDZSMENT SZAKMACSOPORT,

15. REHABILITÁCIÓS ÉS ÉLETVEZETÉST TÁMOGATÓ SZAKMACSOPORT,

16. DIETETIKAI SZAKMACSOPORTOPORT,


A terem befogadóképessége 75 fő. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

Időpont: 2024. május 30., csütörtök, 9:00-13:40 
Helyszín: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, 1135 Budapest, Szabolcs utca 33., Bayer terem 
Jelentkezési határidő: 2024. május 24. péntek 

Regisztrálok! 

Kapcsolat: 
Hajdu Katalin, koordinátor

COSI 
A gyermekek megfelelő tápláltsági állapota számos megbetegedés kockázatát csökkenti (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség), javítja az iskolai és a fizikai teljesítményt, pozitívan hat a társas kapcsolatokra. Ugyanakkor Európa-szerte és Magyarországon is előfordul, hogy a gyermekek tápláltsági állapota nem kielégítő, túlsúly, elhízás vagy alultápláltság állapota áll fenn. A WHO Európai Regionális Irodája egy standardizált, az európai régióra kiterjedő gyerekkori elhízást monitorozó rendszert hozott létre (Childhood Obesity Surveillance Initiative, COSI), melynek célja, hogy a gyermekkori elhízás trendjét az egyes országok összehasonlítható adatainak segítségével követni lehessen, illetve időszerű, valid és megbízható adatok álljanak rendelkezésre a 7 éves gyermekek tápláltsági állapotáról. Ezen kívül az érintett korosztály életmódtényezőinek, táplálkozási szokásainak és fizikai aktivitásának felmérését, az iskolák táplálkozás-egészségügyi környezetének felmérését is lehetővé teszi. 
Bővebb információk a vizsgálatról: https://ogyei.gov.hu/cosi/Frissítve: 2024.05.13 14:46