1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Változások az OGYÉI számára küldendő CESP-es beküldéshez kapcsolódó elektronikus ügyek címzése kapcsán

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (e-ügyintézési tv.) értelmében 2018. január 1-től kötelező a gazdálkodó szervezetek számára az egyes állami szervekkel való elektronikus kapcsolattartás, valamint az ehhez szükséges hivatalos elérhetőségen történő dokumentumküldés/fogadás.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a partnereitől érkező visszajelzések és kérések alapján két új hivatali kaput is megnyitott. Az e-papírról indított elektronikus ügyeket a jövőben nem csak általánosan az „Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Gyógyszer-engedélyezési Főosztály (EÜGY)” elnevezésű (OGYEIEUGY) kapun, hanem egy újabb csatornán keresztül is indítható. 

Az új hivatali kapu a CESP-en keresztül küldendő elektronikus dokumentumok fogadására szolgál.

A hivatali kapu használatához az alábbiakat tájékoztatást tesszük közzé: 

Az OGYÉI felé küldendő elektronikus dokumentum küldéséhez lépjen be az https://epapir.gov.hu linken a „BELÉPÉS” gombra kattintva. A KAÜ (ügyfélkapu) azonosítás után kérjük, címezze meg az indítandó elektronikus ügyet. 

  1. Kérjük, hogy a jövőben a CESP felületen indított dokumentumokkal párhuzamosan indítandó elektronikus ügyet az OGYEICESP kapura küldje. 

        CÍMZETT:

o   a küldési folyamat egyszerűsítése érdekében javasoljuk, hogy először a „CÍMZETT” mezőt töltse ki, kiválasztva a legördülő menüből az „Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Gyógyszer-engedélyezési Főosztály (CESP)” címzettet


        TÉMACSOPORT:

o   ezután válasszon témacsoportot, ott a legördülő listából kiválasztva az Ön szempontjából releváns témát, pl. „FHE – Megújítások nemzetközi”


o   minden olyan esetben, ahol nem tudja megadni a témacsoportot, javasoljuk, hogy az elektronikus ügyet az „Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Gyógyszer-engedélyezési Főosztály (EÜGY)” kapun keresztül küldje be. 

        ÜGYTÍPUS:

o   kérjük, válasszon a felajánlott legördülőlistában elérhető témacsoporthoz kapcsolódó ügytípusok közül pl. „Nemzetközi megújítások (egyéb – CMS)” ügytípust,

o   minden olyan esetben, ahol nem tudja megadni az ügytípust, javasoljuk, hogy az elektronikus ügyet továbbra is az „Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Gyógyszer-engedélyezési Főosztály (EÜGY)” kapuba küldje, az alábbi címzés szerint: 

 

        Ezen kívül más változást nem hajtottunk végre, az elektronikus ügy küldését az eddigieknek megfelelően tudja bonyolítani.


Frissítve: 2018.10.03 17:28