1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Tájékoztató gyógyszerismertetőket, klinikai vizsgálati monitorokat foglalkoztatóknak - 2020.09.10.

Tisztelt gyógyszer, tápszer, valamint gyógyászati segédeszköz ismertetési tevékenységet folytatók, klinikai vizsgálati monitorokat foglalkoztatók!

Hazánkban, a tavaszi hónapokat követően ismételten jelentősen emelkedik a beazonosított koronavírus (COVID-19) fertőzöttek száma, ezért jelenleg kiemelten fontos közegészségügyi érdek és egyben közös feladatunk a koronavírus-fertőzés elleni védekezés, amelyben minden egészségügyi ágazati szereplő együttműködésére szükség van.

A fertőzés terjedésének megfékezése érdekében az Országos Tisztifőorvos 2020. szeptember 8-ától teljes körű, az ország összes – közfinanszírozott és nem közfinanszírozott – egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el. Az elővigyázatosság ugyanakkor a háziorvosi, körzeti rendelőkben és a járóbeteg ellátást biztosító szakrendelőkben is elengedhetetlen.

Figyelemmel az emberi erőforrások miniszterének az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatba tartozó szakmai tárgyú rendezvények megtiltásáról szóló 1/2020. (IX. 08)EMMI utasításában foglaltakra, az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatba tartozó szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartása – ide nem értve a közfeladat ellátásához közvetlenül kapcsolódó, online módon nem megtartható rendezvényeket - tilos, azok kizárólag online módon valósíthatóak meg.

Tekintettel arra, hogy az orvos- és gyógyszertárlátogatók megfelelő és kielégítő védelmet biztosító védőruha használata nélkül hosszan és gyakran tartózkodnak a betegekkel egy légtérben, majd ezt követően egymás után több más egészségügyi szolgáltatót is felkeresnek, ez a tevékenység veszélyeztetheti mind a munkavállalóikat, mind a várakozó betegeket, illetve az egészségügyi ellátás többi szereplőjét. A látogatások alkalmával közölni kívánt információ eljuttatásához kérjük, használjanak más kommunikációs csatornákat, így például e-mail-es formát, online felületeket, stb.

A fentiekre figyelemmel kérjük, hogy az elkövetkezendő időszakban – a járvány első, tavaszi hullámához hasonlóan – ismételten fontolják meg a közvetlen személyes látogatások ideiglenes felfüggesztését, valamint javasoljuk, hogy ütemezzék át a halasztható klinikai monitori tevékenységeket is.

Klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban továbbra is a honlapunkon korábban közzétett és itt olvasható Tájékoztatás klinikai vizsgálatok folytonosságáról a COVID-19 (koronavírus) alatt - 2020.05.05. irányadó.


Ezúton kérjük szíves együttműködésüket!

Dr. Szentiványi Mátyás

főigazgató 

Frissítve: 2021.01.21 15:53