1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Nyilvántartásba vétel

A 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet A Korm.rendelet meghatározza azokat az eseteket, melyek során a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint új pszichoaktív anyagokkal, továbbá a kábítószer előállítására alkalmas növényekkel kapcsolatos tevékenység folytatásához nincs szükség tevékenységi engedélyre, azonban azok nyilvántartásba vétele szükséges.

A jogszabály az alábbi, nyilvántartásba vételt igénylő eseteket nevesíti:

  1. állatgyógyászati intézmény, állatgyógyászati készítmények kiskereskedelmi forgalmazója, magán-állatorvos, valamint állatorvost alkalmazó telep, állatkert, vadaspark kábítószernek vagy pszichotróp anyagnak minősülő hatóanyagot tartalmazó gyógyszerrel végzett tevékenysége,
  2. tisztítatlan ipari mákszalma-maradványokkal szennyezett mákmagot, ipari mák kifejtetlen tokját felvásárló, illetve annak szétválasztását és tisztítását végző, valamint tisztítás utáni ipari mákvetőmag fémzárolását, ipari mákszalma pellettálását, továbbá ipari mákszalmát, kifejtetlen máktokot, kannabiszt és magas THC tartalmú kendert tároló, annak megsemmisítését végzőgazdálkodó szervezetek tevékenysége, továbbá
  3. ellenőrzött anyagok szállítmányozását végző gazdálkodó szervezetek tevékenysége.

A 2. és 3. pontban megjelölt gazdálkodó szervezetek a tevékenységük megkezdése előtt harminc nappal kötelesek a tevékenységet az OGYÉI-nek bejelenteni. A bejelentésben meg kell jelölni:

  • a tevékenység jellegét és pontos helyét,
  • a kábítószerért felelős személy nevét,
  • a cégjegyzékszámot vagy az egyéni vállalkozókról vezetett hatósági nyilvántartásba vétel számát.

A bejelentéshez mellékelni kell:

Az OGYÉI a bejelentésben szereplő adatokat nyilvántartásba veszi, és a nyilvántartásba vett adatokról tizenöt napon belül – visszavonásig hatályos – hatósági bizonyítványt ad ki. A nyilvántartásba vételről a rendőrséget tájékoztatja. A nyilvántartás a benne foglalt adatok tekintetében közhiteles hatósági nyilvántartásnak minősül.

A nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezet a bejelentés során közölt adatai megváltozásáról, vagy a tevékenység megszüntetéséről a nyilvántartást vezető szervet nyolc napon belül írásban tájékoztatja.

Ellenőrzött anyagok szállítmányozása kapcsán nyilvántartásba vett szervezetek listája

A nyilvántartásba vétellel kapcsolatos részletes szabályokról a vonatkozó 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet 3. pontjában olvashatnak.

 

Frissítve: 2019.07.02 13:20