1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Újra itt az ország egyik legnagyobb iskolai egészségvédő programja

A víz világnapja előtt egy nappal, március 21-én kezdődik a HAPPY-hét, melynek keretében az ország óvodásai, általános és középiskolásai változatos programok és játékos feladatok segítségével tanulnak a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és a víz élettani szerepéről. A HAPPY-hét hosszú távú célja a gyermekkori elhízás terjedésében is szerepet játszó cukrosüdítő-fogyasztás visszaszorítása.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 12. alkalommal hirdeti meg a tematikus egészséghetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, melyhez idén több mint 800 nevelési-oktatási intézmény csatlakozott. A program során ismét többezer fiatal tanul majd arról, hogy átlagosan napi két liter folyadék fogyasztása jelentősen hozzájárul az egészség megőrzéséhez és a megfelelő teljesítőképességhez. A HAPPY-hét egyik legfontosabb üzenete, hogy a víz a legjobb szomjoltó.

Az OGYÉI számos letölthető segédanyaggal, plakátokkal, korcsoportspecifikus programötletekkel segíti a pedagógusokat a HAPPY-hét megszervezésében.

A program részeként meghirdetett videópályázaton induló intézmények ezúttal 100 ezer forintos ajándékutalványt nyerhetnek.

További információ: https://merokanal.hu/happy-het

Kapcsolat: happyhet@nngyk.gov.hu


Frissítve: 2022.08.03 16:47