1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Táncra perdült a Deák-tér – A vízfogyasztást ünnepelték Budapest szívében

Egyik pillanatról a másikra felpezsdült a budapesti Deák Ferenc tér aszfaltja július első hétfőjén. A Varidance együttes táncosai egy vidám produkció erejéig táncba hívták a járókelőket, akiknek egy kulaccsal a kezükben kellett elsajátítaniuk a közös koreográfiát.

Bár a lábaké volt a főszerep, a lényeg a kezekben volt. Az Aqua Challenge kihívás égisze alatt megszervezett zenés flashmob ugyanis a vízfogyasztás népszerűsítését célozta meg, amit egy kulacs jelképezett. A spontán megmozduláshoz a Varidance társulat tagjai előbb egy saját produkcióval igyekeztek kedvet csinálni az egyre népesebb nézőseregnek, majd egy közös koreográfia következett, amelybe már bevonták az utca emberét is. „Alapvetően könnyen elsajátítható kombinációkkal készültünk, hogy kortól és ritmusérzéktől függetlenül bárki be tudjon kapcsolódni a közös tánca. Az InFusion Trio zenéje tökéletes alapot szolgáltatott ehhez, amelynek népi elemei közel állnak a magyar emberek szívéhez” – összegezte a produkciót Simon Gergő, a társulat egyik tagja.

Budapest egyik legforgalmasabb terén persze nem csak magyarok figyelmét hívta fel magára egy csapat lelkes táncos, a városnéző külföldiek is érdeklődve méregették a vidám kezdeményezést. „De nem számított, kihez léptem oda, a többség nagyon nyitott volt egy kis mozgásra, különösen így, hogy egy nemes ügyről, a vízfogyasztás népszerűsítéséről volt szó. Az pedig, hogy a tánc mellé kulacs is járt, különösen jól jött, hiszen a nagy melegben mindenki rögtön fel is tudta frissíteni magát” – mesélt pozitív tapasztalatairól Nagy Benedek youtuber, influenszer, az Aqua Challenge kampány egyik nagykövete.

Beni nem egyedül igyekezett az embereket táncba csábítani, testvére, egyben a kihívás másik nagykövete, Nagy Dániel is folyamatosan keresett és talált is vállalkozó kedvűeket a frissen verbuválódott nézőseregben. „Megmondom őszintén, hogy a meleg miatt előzetesen egy picit szkeptikus voltam, mert azt gondoltam, hogy majd inkább az árnyékba húzódva néznek minket, minthogy táncoljanak velünk a tűző napon. De kellemesen csalódtam. Sokkal többen mondtak igent, mint nemet arra a felkérésre, hogy megtegyenek velünk pár ritmusos lépést. Reméltem is, hogy az én példámból erőt merítenek. A tánc meglehetősen távol áll tőlem, de olyan elemekkel készült a tánccsoport, amiket még én is bátran bevállaltam” – értékelte mosolyogva a kezdeményezést az influenszer.

A flashmob tehát kétségtelenük elérte a célját: megmozdította az embereket. Éppen ez az Aqua Challenge kihívás küldetése is, hiszen március óta bíztat minket arra, hogy tegyük próbára magunkat. Ha valaki csatlakozik a kezdeményezéshez, vállalja, hogy meghatározott időn keresztül csak csapvízzel oltja a szomját. Aki pedig minél tovább kitart a vállalása mellett, annál nagyobb eséllyel tapasztalja meg magán a megfelelő hidratálás jótékony hozadékait.

Az egészséges életmódhoz soha nem késő csatlakozni! Látogass el az esemény Instagram és Facebook oldalára, ahol a fontos információk mellett hasznos tartalmakat és tanácsokat is találsz a tudatos vízfogyasztáshoz kapcsolódóan.


Frissítve: 2023.07.25 08:38