1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Tájékoztatás gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazóknak - 2023.01.16.

Tisztelt Üzletvezető Asszony!

Tisztelt Üzletvezető Úr!


Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (a továbbiakban: OGYÉI) kiemelt fontosságúnak tartja a gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók megfelelő szintű tájékoztatását. Az utóbbi időszakban felmerült fontosabb kérdéseket a következők szerint kívánjuk összefoglalni:

I. Az OGYÉI tudomására jutott, hogy egyes gyógyszertárakat elektronikus levélben megkeresték a HM EI Zrt. nevében (feltételezhetően a nevével visszaélve, mivel a levélben a HM EI ZRt. címe és elektronikus elérhetősége is tévesen került feltüntetésre) vény nélkül is kiadható gyógyszerek értékesítése tárgyában.

Felhívom a figyelmét arra, hogy gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazó helyek is gyógyszereket csak gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenység folytatására jogosulttól szerezhet be, illetve 2000 fő állandó lakosságszám alatti kistelepülésen működő, napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmi forgalmazásával foglalkozó üzlet közforgalmú gyógyszertártól megállapodás alapján.

A HM EI Zrt. hatóságom nyilvántartása szerint sem gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységre jogosító engedéllyel, sem gyógyszertárra vonatkozó működési engedéllyel nem rendelkezik, így ettől a szervezettől gyógyszer gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazó helyek részére nem szerezhető be.

Minden egyéb kérdéssel forduljanak bizalommal a területileg illetékes tisztifőgyógyszerészhez, kollégáim elérhetőségét az alábbi linken találják meg.

A továbbiakban is minden fontos információról tájékoztatjuk Önöket.


Tisztelettel:

El Koulali Zakariás

országos tisztifőgyógyszerész

főigazgató-helyettes


Frissítve: 2024.04.09 16:35