1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Részvétel a SIRHA szakkiállításon – Fókuszban a legfontosabb népegészségügyi kérdések az OGYÉI-NETA Health Clubban

A NETA Programirodában 2022-ben megvalósuló programok közül az első esemény sikeresen teljesült. A Hungexpon március 22–24. között megrendezett SIRHA Budapest 2022 nemzetközi szakkiállításon az OGYÉI-NETA Health Club stand nagy sikerrel debütált a több mint 400 kiállító között.

Az első napon, a víz világnapja alkalmából talk show-val vártuk a vendégeket. Ezen kolléganőnk, Miháldy Kinga dietetikus moderálásával Nagy Edit, a MaVíz főtitkára, dr. Barna István, a MÁÉSZ szakmai igazgatója, dr. Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója, valamint az OGYÉI részéről Feigl Edit főigazgató-helyettes beszélgetett a vízivás fontosságáról, miközben a hallgatóságot poharakba töltött vízzel kínáltuk. A harmadik napon sem maradtak beszélgetés nélkül az érdeklődők. Az ekkor is telt házas fórumon, szintén Miháldy Kinga vezetésével Vörös Attila, a FÉSZ ügyvezető igazgatója, dr. Pálfi Erzsébet, az MDOSZ; SE-ETK főiskolai docense, dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium főosztályvezetője, valamint az OGYÉI részéről dr. Horacsek Márta, a Nyilvántartási és Szakértői Osztály mb. vezetője egy izgalmas, sok újdonságot tartogató talk show-t folytattak az élelmiszercímkéken található jelzésekről, információkról, miközben a hallgatóság narancsdzsúszt kóstolhatott.

A standon a kiállítás három napjában – nyitástól zárásig – a látogatók helyszínen készített, fűszernövényekkel ízesített, nyers zöldségekből előállított ételeket is fogyaszthattak, közben elméleti betekintést kaphattak a fogások elkészítésébe, valamit tájékozódhattak azok egészségre gyakorolt jótékony hatásairól. Továbbá a standon található Juice&víz bárban kipróbálhatták a nyers cékla-alma-narancsdzsúszt, és miközben az italt kóstolták, szintén a nyers zöldségek és gyümölcsök élettani hatásairól hallhattak pár szót. Aki csupán szeretett volna megpihenni az asztalainknál, az elolvashatta, sőt magával is vihette Intézetünk kiadványait, vagy a kihelyezett tévén nézhetett kisfilmet Lázár séf, Rákóczi Feri és számtalan gyermek szereplésével arról, milyen egészséges ételeket (hal, hús, zöldség) lehet fogyasztani akár otthon, akár az iskolában. A fogások végén az érdeklődők a recepteket is leírhatták maguknak.

A látványos és interaktív standunknak, izgalmas talk show-inknak, valamint kóstolóinknak köszönhető nagy sikerünkre való tekintettel a látogatóink a három nap alatt összesen 800 kiadványt vittek magukkal, 1500 pohár dzsúszt és/vagy vizet, valamint 1300 adag ételt kóstoltak meg.


Frissítve: 2022.07.12 17:08