1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Nagy sikerrel zárult a 10. HAPPY-hét

A víz világnapján színes gyerekprogrammal ünnepelték a 10. HAPPY-hét lezárását. Az eseményen 200 általános iskolás együtt emelte vizespoharát Dr. Szabó Enikővel a Nemzeti Népegészségügyi Központ helyettes országos tisztifőorvosával és Dr. Szentiványi Mátyással, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatójával.

A víz a legjobb szomjoltó! Ezt biztosan tudja már a több mint 17 000 gyerek, akik március 18-22. között részt vettek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet HAPPY-hét programjában. Az idén 10. jubileumát ünneplő program keretében rekordszámú, több mint 1000 óvodában, általános és középiskolában szerveztek országszerte vízfogyasztást népszerűsítő egészséghetet.

A HAPPY-hét hatékonyságát és fenntarthatóságát tekintve is egyedülálló, nemzetközi szinten is számontartott prevenciós program, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarországon, a világ számos országával ellentétben, 2010 óta nem emelkedik a gyermekkori elhízás előfordulásának gyakorisága – mondta Dr. Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója a programot záró sajtótájékoztatón.

Dr. Szabó Enikő NNK helyettes országos tisztifőorvosa megköszönte a táplálkozási szakértők és a pedagógusok egészségre nevelő áldozatos munkáját.

Az OGYÉI Élelmezés- és Táplálkozástudományi Főigazgatóságának dietetikusai a HAPPY-hét sikerességét abban látják, hogy elhivatott pedagógusoknak köszönhetően a fiatalok játékos formában, sokféle iskolai tevékenység során tesznek szert olyan ismeretekre, melyek hosszú távon pozitív hatással lehetnek az életmódjukra. Megtanulhatják, hogy naponta 1,5-2 liter víz fogyasztása és a cukros italok visszaszorítása az egészséges életmód egyik alappilére: a szervezet megfelelő működéséhez, a fizikai és szellemi teljesítőképesség maximalizálásához, a fogak épségének megóvásához és az egészséges testsúly megtartásához is hozzájárul.

Az óvodák és iskolák által önállóan megszervezett HAPPY-hetet az OGYÉI idén is részletesen kidolgozott, egész évben ingyenesen, online elérhető programelemekkel, oktatási anyagokkal, az intézményekhez eljuttatott plakátokkal támogatta. A gyerekek részvételét pedig értékes nyeremények kisorsolásával záruló, jelenleg is zajló pályázatok meghirdetésével motiválta.


Frissítve: 2019.03.23 17:11