1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Közlemény a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és tápszerek személyes jelenlét keretében megvalósuló ismertetési tevékenységével összefüggésben

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és tápszerek személyes jelenlét keretében megvalósuló ismertetési tevékenységével összefüggésben

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt a kórházakat érintő látogatási tilalmat 2021. május 21-én visszavonták. A betegek, valamint az ellátó személyzet fokozott védelme érdekében azonban a látogatással kapcsolatban továbbra is szigorú szabályok vannak érvényben. A korlátozások az ismertetési tevékenységet végző személyekre is érvényesek.

- A személyes jelenléttel megvalósuló ismertetés (a továbbiakban: látogatás) feltétele, hogy az ismertető személy érvényes védettségi igazolvánnyal, annak hiányában a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen.

- Az ismertető személy a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány vagy a negatív SARS-CoV-2 PCR teszt bemutatására. A dokumentumot a látogatott egészségügyi szakembernek javasolt ellenőriznie.

- Az ismertetők az egész látogatási idő alatt kötelesek az orr és a száj eltakarásával sebészi, illetve FFP2 vagy FFP3 maszkot viselni.

- Fokozottan ügyelni kell a higiéniás szabályok betartására, a látogatást megelőző és az azt követő kézfertőtlenítésre.

- Az ismertető személy az ismertetői tevékenysége folytatása során az egészségügyi szolgáltató tevékenységét és a betegellátást nem akadályozhatja.

- Az ismertető személy a gyógyszer, gyógyászati segédeszköz rendelésére és használatának betanítására jogosultat ismertetés céljából kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban keresheti fel. A gyógyszerrendelésre jogosult által meghatározott időpont kizárólag olyan időpont lehet, amikor a gyógyszerrendelésre jogosult az egészségügyi szolgáltató ellátási rendje szerint gyógyító-megelőző tevékenységet nem végez.

- A gyógyászati segédeszköz rendelésére és használatának betanítására jogosult által meghatározott időpontban végzett ismertetés nem zavarhatja az egészségügyi szolgáltató ellátási rendje szerinti gyógyító-megelőző tevékenységet.

 

Kérjük a leírt szabályok fokozott betartását!


Budapest, 2021. május 31.

Frissítve: 2021.05.31 09:46