Táplálkozás-egészségügyi szempontok a közétkeztetésben - A 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendeletben élelmezésvezetőknek előírt képzés

Megjelent: 2019.01.03 15:14, Utolsó módosítás: 2019.01.03 15:14

Tisztelt Élelmezésvezetők!

 

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ Dél-Alföldi Szervezete által szervezett, a közétkeztetésben foglalkoztatottaknak szóló, 2018. február 27-re meghirdetett szakmai nap hirdetése megtévesztő. Azt sugallja, hogy a szakmai napon való részvétellel teljesíthető a közétkeztetési rendeletben előírt továbbképzési kötelezettség.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet ezt a feladatot egyértelműen az OGYÉI hatáskörébe utalja, a hatósági ellenőrzések alkalmával számon kérhető tanúsítványt kizárólag az OGYÉI állathatja ki. Így sem az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ Dél-Alföldi Szervezete, sem más szakmai szervezet, cég nem jogosult erre.

Kérjük, hogy a képzési terveik készítésekor erről ne feledkezzenek meg!


A képzés a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet (továbbiakban rendelet) gyakorlati megvalósításához kíván segítséget nyújtani élelmezésvezetők, dietetikusok továbbá a téma iránt érdeklődők részére.

A részvevők megismerhetik az előírásokhoz kapcsolódó hazai és nemzetközi szakmai trendeket, informálódhatnak a rendelet megvalósításának gyakorlati tapasztalatairól, működő jó gyakorlatokról, segítséget kaphatnak az ellenőrzésekre való felkészüléshez. 

A képzés megfelel a rendelet 16. § (7) által előírt táplálkozás-egészségügyi tárgyú képzésnek, a képzés teljesítését az OGYÉI tanúsítvánnyal igazolja.

Időpontok, helyszínek

2018-ban az alábbi képzések kerülnek megrendezésre:

Helyszín

Képzés dátuma

Jelentkezési határidő

Terem befogadóképessége

Győr (GYMS KIK Nemzetközi Kereskedelmi Központ)

2018.01.23.

JELENTKEZÉS LEZÁRVA, A LÉTSZÁM BETELT 

(2018.01.08.)

100 fő

Szeged (Szent-Györgyi Albert Agóra, Informatórium terem)

2018.01.30.

JELENTKEZÉS LEZÁRVA, A LÉTSZÁM BETELT

 (2018.01.15.)

100 fő

Szombathely (NAIK ERTI Kámoni  Arborétum Ökoturisztikai Központ)

2018.02.13.

JELENTKEZÉS LEZÁRVA, A LÉTSZÁM BETELT

(2018. 01. 26.)

100 fő

Budapest (OKI, 1096, Nagyvárad tér 2., Fodor-terem)

2018.03.20.

2018.03.05.

JELENTKEZÉS LEZÁRVA, A LÉTSZÁM BETELT

200 fő

Miskolc (Miskolc Egyetemváros)

2018. 03.06

2018.03.02.

JELENTKEZÉS LEZÁRVA, A LÉTSZÁM BETELT

300 fő

Budapest (OKI, 1096, Nagyvárad tér 2., Fodor-terem)

2018. 04.17.

2018.04.03.

JELENTKEZÉS LEZÁRVA, A LÉTSZÁM BETELT

200 fő

Megjegyzés: Amennyiben ön 2015-ben részt vett a TÁMOP-6.1.2.B-14/1-2015-0001 azonosító számú programunkon, akkor a jelenlegi képzésen nem szükséges részt vennie, mivel ön már eleget tett a Rendeletben foglalt képzési kötelezettségnek.

További információk ezzel kapcsolatosan:

 

  • ahhoz, hogy az egységes tanúsítványt az ön számára is ki tudjuk állítani, regisztrálnia szükséges az OGYÉI képzéshez kapcsolt felületén, amely ITT érhető el.
    •  kérjük az adatlapot figyelmesen töltse ki, mert ez alapján tudjuk önnek pontosan kiállítani a sorszámozott tanúsítványt,
    •  TÁMOP programon való részvételét a 9. pontban tudja jelezni a „Kérjük, válassza ki az Ön számára megfelelő képzési helyszínt és időpontot! Ebben a pontban tudja kiválasztani azt is ha már részt vettTÁMOP-6.1.2.B-14/1-2015-0001 azonosító számú képzésen! kérésnél. A további pontok kitöltése (10-13) nem szükséges, a regisztrációt a KÉSZ gombra kattintva tudja véglegesíteni.
    •  a regisztráció során megadott címre a tanúsítványt postai úton a teljes képzési folyamat lezárta után (2018.május) juttatjuk el Önnek.

 

Program

 

9.30- 10.00 óra: Regisztráció

10.00 – 10.45 óra: Kihívások és megoldások – Hogyan valósul meg a gyakorlatban a rendelet? Miháldy Kinga, dietetikus (Élelmezés- és Táplálkozástudományi Főigazgatóság, OGYÉI)

10.45 – 11.30 óra: Önellenőrzés szerepe és helye a közétkeztetésben. Zoltai Anna osztályvezető (Élelmiszer- és Takarmány-biztonsági Igazgatóság Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály, NÉBIH )

11.30 – 11.45 óra: Szünet

11.45 – 12.30 óra: A közétkeztetés táplálkozás-egészségügyi ellenőrzésének tapasztalatai. Schmidt Richárd osztályvezető (EMMI OTFHÁT)

12.30 – 13.15 óra: Jó gyakorlatok a rendelet megvalósításához különböző típusú közétkeztetésben I. Gyuricza Ákos, dietetikus, élelmezés-, és táplálkozás-egészségügyi szakértő

13.15 – 14.00 óra: Ebéd

14.00 – 14.45 óra: Jó gyakorlatok a rendelet megvalósításához különböző típusú közétkeztetésben II. Vígné Sági Katalin, dietetikus-élelmezésvezető

14.45-15.30 óra: Diétás étkeztetés. Varga Anita, dietetikus (Élelmezés- és Táplálkozástudományi Főigazgatóság, OGYÉI)

15.30 órától: Kérdések, válaszok, tanúsítványok kiosztása, programzárás.

A program és helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk!

 


Jelentkezés részletei

Regisztrációhoz kérjük kattintson IDE

Részvételi díj: bruttó 4900 Ft (3858 Ft + 27 % ÁFA)

Fizetésre kizárólag banki átutalással van mód, melyet alábbi számlaszámra kérünk megtenni:

10032000-00290050-00000000 (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet)

Az átutalás közlemény rovatába kérjük az adatai az alábbiak szerint megadni:

résztvevő neve_közétkeztető_város_képzés dátuma (pl.minta éva_közétkeztető_Bp_0926)

Az érvényes jelentkezés feltétele az online regisztráció, valamint a képzés díjának befizetése az OGYÉI által megadott számlaszámra. A sikeres jelentkezésről visszaigazolást küldünk legkésőbb a rendezvényt megelőző 10. munkanapon.

Az elkészült - regisztrációs díjat tartalmazó – számlákat a regisztrációkor megadott számlázási címre, postai úton küldjük az adott képzés megrendezése előtt, a jelentkezési határidő lezárultával. FONTOS! A számla kiállítása után, számlafizető módosítására nincs lehetőség, így kérjük munkáltatójával előre egyeztesse, hogy az ön képzési díját átvállalja-e.

A termek befogadóképessége korlátozott, ezért a jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében tudjuk fogadni.

A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után!

Gyakorlati tudnivalók

A képzés ideje alatt ellátást nem biztosítunk a résztvevőknek!

A részvételi díj nem tartalmazza az ebéd költségeit, amelyet helyben kell a szolgáltatónak fizetni. Étkezési igényét kérjük a regisztrációs felületen jelezze!

A rendezvény nem sajtónyilvános.

A képzéssel kapcsolatban felmerülő kérdések esetén kérjük, a következő elérhetőségek egyikén vegyék fel velünk a kapcsolatot: czirfusz.katalin@nngyk.gov.hu vagy a 06 1886 9300/218 (mellék) telefonszám. 

Minden jog fenntartva © 2024 Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
accessible