1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Az iskolai közétkeztetés helyzete – hogyan tovább menza-reform?

Az iskolai étkeztetés a közétkeztetésnek igen fontos területe, hiszen a gyermekek idejük jelentős részét az iskolában töltik, így az, hogy milyen ételeket fogyasztanak ott, egészségükre is nagy hatással van. A helyes táplálkozás a gyermekek megfelelő testi fejlődésén túl pozitív hatással van szellemi képességeikre is. Bizonyított, hogy az egészségtelen táplálkozás az iskolás gyermekeknél növeli a hiányzások számát és összefügg egyes magatartás-zavarokkal is. Ebben a korban alakulnak ki a felnőttkori szokások, ezért fontos a megfelelő táplálkozási magatartás kialakulásának támogatása, hiszen a krónikus nem fertőző betegségek, mint a cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, egyes daganatos betegségek bizonyítottan összefüggnek a táplálkozással. 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2017-ben az Egészségügyi Világszervezet támogatásával, a 2013-as táplálkozás-egészségügyi felmérés módszertanát követve, felmérte az általános iskolás gyermekek étkeztetését és elkészítette az Országos Iskolai Menzakörkép 2017-es tanulmányt. A konferencián az eredmények bemutatásán túl s a gyermekétkeztetésben működő jó gyakorlatokat is szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel. 

Az OGYÉI várja a dietetikusok, élelmezésvezetők, közétkeztető cégek, iskola-egészségügyben dolgozók, védőnők, tanárok, pedagógusok, iskolaigazgatók, szülők, kormányhivatalok és járási hivatalok és az egészségfejlesztési irodák munkatársainak jelentkezését. 

A szakmai konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az esemény programja elérhető itt: ogyei.gov.hu/az_iskolai_kozetkeztetes_helyzete/ 

2018.09.03.
Frissítve: 2018.09.03 17:33