1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Az első iskola már csatlakozott is az Aqua Challenge kihíváshoz – Legyen a Te sulid a következő!

Izgalmasan és hasznosan telt a március 29-i tanítási nap a budapesti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban. A diákok ugyanis egy iskolai flashmob keretében ismerkedtek a vízfogyasztás fontosságával, ellátogatott hozzájuk Nagy Dani influenszer, és sokan egy szép üvegkulaccsal is gazdagabbak lettek.

„Amikor hazamentek az iskolából, akinek csak tudjátok, mondjátok el, hogy milyen fontos vizet inni. Szóljatok anyának, apának, a tesónak és a nagyinak, de még a szomszédnak is, hogy ez az egészségük megőrzésének egyik alappillére” – kérte a gyerekek segítségét Nagy Dani egykori Exatlon versenyző, sportoló és influenszer, az Aqua Challenge kihívás egyik nagykövete abban, hogy a kampány üzenete minél több emberhez eljuthasson. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által útjára indított kezdeményezés – amely a vízivás népszerűsítését tűzte ki célul – fontos állomásához érkezett a IX. kerületi iskolában. Ez ugyanis az első – de minden bizonnyal nem az utolsó – köznevelési intézmény, amely csatlakozott a próbatételhez, jó példát mutatva ezzel tanulóinak.

A flashmob napja izgalmasan telt a megmozdulásba bevont három alsó tagozatos osztály számára. Nagy Danival beszélgethettek arról, miért is fontos a tiszta víz, hogyan és mennyit kell inni az ő korukban, és miért érdemes kerülniük a szörpöket és más cukros üdítőket. A hasznos tanácsok mellé pedig ajándékot is kaptak a gyerekek: 100 darab Aqua Challenge logóval ellátott vizes palackot osztottak szét közöttük a szervezők, amit csapvízzel tudnak majd megtölteni. Rögtön használhatják is a kihívás idején. Az osztályok ugyanis csatlakoztak a próbatételhez, amelynek során mindenki vezeti majd magának egy papíron, hogy az első becsengetéstől az utolsó kicsengetésig hányszor tölti újra a saját üvegét.

De a nap legizgalmasabb része még csak ezután következett. Az iskola ugyanis a kihívás részeként rajzpályázatot hirdetett a diákok között. A gyerekeknek a kihívás fő üzenetét kellett megálmodniuk és papírra vetniük. A zsűrinek az értékelés során nem volt könnyű dolga, hiszen számtalan kiváló és kreatív alkotás született – ez is mutatja, hogy sikerült felkelteni a tanulók érdeklődését a témakör iránt. Az öt legjobbnak ítélt pályamunka készítőjét az iskola dísztermében, egy díjátadó keretén belül jutalmazták. Nagy Daninak itt is fontos szerep jutott, hiszen ő kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy a nyerteseket egyesével magához szólítsa, és társaik elismerő tapsa kíséretében egy dedikált üvegkulacsot és egy oklevelet adjon át nekik.

Az iskolával vagy a barátokkal, családilag vagy egyénileg – még mindig lehet csatlakozni az Aqua Challenge kihíváshoz. Az augusztus végéig tartó próbatétel lényege, hogy a részvevők vállalják: meghatározott időn keresztül csak tiszta vízzel oltják a szomjukat. Ha a cukros üdítőket tiszta vízre cseréljük, és ügyelünk arra, hogy minimum 2-2,5 liter vizet megigyunk egy nap, hamar megérezzük majd ennek pozitív hatásait. A keringésünk felpezsdül, izomzatunk és bőrünk tónusosabb lesz, miközben kevésbé fáradékonynak, ellenben sokkal mozgékonyabbnak és vitálisabbnak érezhetjük majd magunkat.

Nyiss te is az egészségre, és oltsd a szomjad tiszta vízzel!


Frissítve: 2023.05.09 14:26