Általános fejezetek

Megjelent: 2008.07.25 15:23, Utolsó módosítás: 2008.07.28 09:52

1.1.1. Alapelvek
2.2.3. A pH potenciometriás meghatározása
2.2.5. Relatív sűrűség
2.2.7. Optikai forgatóképesség
2.2.10. Viszkozitás meghatározása rotációs viszkoziméterrel
2.2.24. Abszorpciós spektrofotometria az infravörös színképtartományban
2.2.25. Abszorpciós spektrofotometria az ultraibolya és látható színképtartományban
2.2.27. Vékonyréteg-kromatográfia
2.2.32. Szárítási veszteség
2.2.34. Termoanalízis (régi cím: Termogravimetria)
2.2.38. Elektromos vezetés (régi cím: A fajlagos vezetőképesség)
2.2.40. Közeli infravörös spektrofotometria
2.2.46. Kromatográfiás elválasztási technikák
2.3.1. Ionok és funkciós csoportok azonossági reakciói
2.3.2. Zsíros olajok vékonyréteg-kromatográfiás azonossági vizsgálata
2.4.8. Nehézfémek
2.4.14. Szulfáthamu
2.4.23. Szterinek zsíros olajokban
2.4.24. Oldószermaradványok azonosítása és ellenőrzése
2.4.25. Etilén-dioxid és dioxán
2.4.28. 2-Etilhexánsav
2.4.29. Omega-3-savakban gazdag zsíros olajok zsírsavösszetétele
2.5.1. Savszám
2.5.34. Ecetsav meghatározása szintetikus peptidekben
2.6.9. Vizsgálat abnormális toxicitásra
2.6.14. Bakteriális endotoxinok
2.6.15. Prekallikrein-aktivátor
2.6.21. Nukleinsav-amplifikációs módszerek
2.6.22. Aktivált véralvadási faktorok
2.6.24. Madár vírusvakcinák: Vizsgálat idegen kórokozók jelenlétére az oltócsíra-tételekben
2.6.25. Madár vírusvakcinák: Vizsgálat idegen kórokozók jelenlétére a késztermék gyártási tételben
2.7.4. A humán VIII. véralvadási faktor hatóértékének meghatározása (régi cím: A VIII. véralvadási faktor hatóértékének meghatározása)
2.7.6. Adszorbeált diftéria-vakcina hatóértékének meghatározása
2.7.11 A humán IX. véralvadási faktor hatóértékének meghatározása
2.7.14. Hepatitisz-A vakcina hatóértékének meghatározása
2.7.15. Hepatitisz-B vakcina (rDNS) hatóértékének meghatározása
2.7.16. Pertusszisz-vakcina (acelluláris) hatóértékének meghatározása
2.7.22. A humán XI. véralvadási faktor hatóértékének meghatározása
2.9.1. Tabletták és kapszulák szétesése
2.9.3. Szilárd gyógyszerformák hatóanyagának kioldódási vizsgálata
2.9.7. Bevonat nélküli tabletták kopási vesztesége
2.9.11. Vizsgálat metanol- és 2-propanol szennyezésre
2.9.18. Inhalációs készítmények vizsgálata: a finomrészecskék aerodinamikai vizsgálata
2.9.25. Gyógyszeres rágógumik hatóanyagleadásának vizsgálata (régi cím: Gyógyszeres rágógumik hatóanyagleadása)
2.9.26. Fajlagos felület meghatározása gázadszorpcióval
2.9.27. Többadagos tartályokból adagolt dózisok tömegének egységessége
2.9.40. Az adagolási egységek egységessége
3.2.1. Gyógyszeres üvegtartályok
5.1.5. F0–számítás alkalmazása vízzel készült gyógyszerkészítmények gőzsterilezése esetében
5.2.2. Vakcinák előállítására és minőségellenőrzésére szánt, meghatározott kórokozóktól mentes (SPF) csirkeállományok
5.2.6 Állatgyógyászati vakcinák és immunszérumok ártalmatlanságának értékelése (régi cím: Állatgyógyászati vakcinák ártalmatlanságának értékelése)
5.2.7. Állatgyógyászati vakcinák és immunszérumok hatékonyságának értékelése (régi cím: Állatgyógyászati vakcinák hatékonyságának értékelése)
5.2.8. Az állati eredetű fertőző szivacsos agyvelőbetegség-kórokozók ember- és állatgyógyászati készítmények útján történő átviteli kockázatának minimálisra csökkentése (régi cím: Állati eredetű fertőző szivacsos agyvelőbetegség (spongiform encephalopathia) kórokozók gyógyszerkészítmények útján történő átviteli kockázatának minimálisra csökkentése
5.3. Biológiai értékmeghatározások és vizsgálatokeredményeinek statisztikai analízise
5.6. Interferon-meghatározás
Minden jog fenntartva © 2025 Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
accessible