1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Technológia-értékelés

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Technológia-értékelő Főosztályájának alapjait adó szakértelem 2004 óta támogatja a hazai társadalombiztosítási befogadási döntéshozatalt.

Jobb és több egészséget, megbízható és torzítatlan tudományos bizonyítékok mentén

Akár gyógyszer, gyógyászati segédeszköz vagy más gyógyító-megelőző eljárások során alkalmazott egészségügyi technológia társadalombiztosítási befogadásáról beszélünk, a végső, igazságos döntés meghozatala érdekében több – orvosszakmai és társadalmi, gazdasági - szempont összehangolása szükséges. Ezt az összehangolást a vizsgált egészségügyi technológia hatásosságáról és biztonságosságáról szóló klinikai, vagy akár való életből származó, hiteles és publikált evidenciák, illetve ezek mentén elkészített költséghatékonysági vizsgálatok és költségvetési hatás elemzések mentén szükséges elvégezni, teret engedve minden érintett fél véleménye számára. Ennek elősegítésének érdekében készíti a kritikai értékeléseit a Technológia-értékelő Főosztály.

A hozzáadott értékünk

Az egészségüggyel kapcsolatos finanszírozói, szabályozói döntések a társadalom széles csoportjait érintik, közintézmények, vállalatok működésére lehetnek hatással, ezért a támogatásba vételi döntés előkészítése során holisztikus nézőpontra van szükség. Munkánk során az egészségügyre fordítható források ésszerű, igazságos és méltányos felhasználásának célja vezet minket, figyelembe véve az elérhető egészségnyereség és az ehhez szükséges költségvetési ráfordítások arányát.

Partnerség

A napi feladatainkon, vagyis a befogadási folyamatokhoz adott szakvélemények készítésén túl hazai és nemzetközi szakmai együttműködésekben veszünk részt, illetve publikáljuk eredményeinket mind a szakmai, mind pedig a laikus közönség felé, valamint egyetemi óraadó oktatóként részt veszünk ismereteink továbbadásában is.

 

Ajánlások

Működés

Együttműködések

Megjelenések

Források

Frissítve: 2019.11.06 16:56