1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Rekord részvétellel zárul a 9. Happy-hét

Több mint 73 ezer iskolás és óvodás gyermek figyelmét sikerült felhívni a folyadékfogyasztás jelentőségére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által szervezett Happy-hét során. Idén az iskolák mellett már az óvodák is részt vettek a programban.

A 2018-as Happy-hét rekord számú jelentkezőt vonzott a gyerekek és pedagógusok köréből. Míg tavaly 172, idén már 404 intézmény vállalkozott a vízivást népszerűsítő tematikus hét megszervezésére. A játékos elemekkel tarkított kampányban idén a tavalyi résztvevők duplája, több mint 73 ezer gyermek vett részt.

A Happy-hét megvalósításához az OGYÉI különféle programötleteket javasolt az iskolásoknak, óvodásoknak, a pedagógusok részére pedig komplex oktatási segédanyagot dolgozott ki. A programhoz való csatlakozás feltétele az volt, hogy legalább egy – az OGYÉI által ajánlott vagy az iskola/óvoda által kidolgozott – programot valósítson meg az intézmény és ennek dokumentációját, pályázati anyagát 2018. április 20-ig juttassák el az OGYÉI-hez; a beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálta el.

A legtöbb programelemet a székesfehérvári Rákóczi Utcai Óvoda „Nyuszi csoportja” valósította meg, nyereményük egy művészeti foglalkozás a MUS-E Magyarország jóvoltából. Ebben a kategóriában a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola is nyert, a gyerekek egy csoportos kalandparki belépőt kapnak jutalmul.

„A növények és a víz”címmel meghirdetett rajzversenyünk győztese, a szegedi Rókusvárosi II. számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5.a osztálya lett, egyszeri belépési lehetőséget nyertek a fővárosi Tropicariumba.

A„Víz ezer arca” címmel meghirdetett rövid, legfeljebb 5 perces mozgóképes anyagot, tudományos kísérletet beküldő versenyünk győztese a Porcsalmai Napközi Otthonos Óvoda lett, egyszeri belépési lehetőséget nyertek a Csodák Palotájába, a „A víz tudománya”címmel meghirdetett showra.

Az idei év nyerteseinek gratulálunk és köszönjük a pedagógusok aktív részvételét. Reméljük jövőre, a 10. Happy-héten még több iskola és óvoda vesz részt játékunkban!

2018. 05. 18.
Frissítve: 2018.05.18 11:12