1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

On-line mellékhatás-jelentés egészségügyi szakembereknek


Kedves Bejelentő!

Az alábbi on-line felület segítségével az interneten keresztül tud gyógyszer-mellékhatást bejelenteni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek. Kérjük, a lehető legteljesebb információt szolgáltassa, mert csak így lehetséges a gyógyszer és a mellékhatás között fennálló valódi ok-okozati viszony igazolása vagy elvetése. Amennyiben további adat is szükséges, munkatársaink megkereshetik Önt. Ennek érdekében elektronikus vagy telefonos elérhetőségének helyes megadása elengedhetetlen.

Tájékoztatjuk, hogy a bejelentőlap kitöltésével Ön egyúttal tudomásul veszi, hogy az Intézet a bejelentés során rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a mellékhatás-bejelentésekkel kapcsolatos ügyintézés keretén belül kezeli, melynek jogalapját és részleteit az Adatkezelési Tájékoztatóból ismerheti meg. Mind a bejelentő, mind a beteg személyes adatait bizalmasan kezeljük.

A mellékhatás-bejelentés sikeres beküldését követően egy visszaigazoló üzenet jelenik meg a képernyőn a bejelentés azonosítószámával és a bejelentésről készült PDF dokumentum letöltésének lehetőségével.

Ha a bejelentés végén nem jelenik meg a visszaigazolás, jelentése nem került beküldésre. Ilyen esetben kérjük, használja letölthető űrlapjaink egyikét (gyógyszer-bejelentő vagy vakcina-bejelentő űrlap), és jelezze a hibát az adr.box@ogyei.gov.hu e-mail címen!

Kérjük, az űrlap hatékony kitöltése érdekében modern, a jelen követelményeinek maradéktalanul megfelelő böngészőt (Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari vagy MicroSoft Edge) használjon.