1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

NNGYK - MGYT akkreditált e-learning továbbképzés: Gyógyszerbiztonság és ami mögötte van - Kulisszatitkok a farmakovigilancia világából

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Farmakovigilancia Főosztályának munkatársai izgalmas utazásra invitálják a kurzus résztvevőit a farmakovigilancia színfalai mögé, ahol nem csak arra derül fény, hogy mit takar ez a bonyolult és rejtélyes szó, hanem arra is, hogy mit tesz a magyar és a nemzetközi farmakovigilancia-hálózat a gyógyszerek kockázatainak csökkentése érdekében, és mit tehet minden egyes ember a gyógyszerek biztonságosabb alkalmazásáért. A belső képzés mindezt közérthetően, sok példával illusztrálva mutatja be.

A gyógyszerbiztonsági felügyelettel kapcsolatos hatósági feladatokat Magyarországon az NNGYK Farmakovigilancia Főosztálya látja el, de a biztonságos gyógyszeralkalmazás nem a Főosztály magánügye. Feladataink ellátásához elengedhetetlenül szükséges az egészségügyi szakemberek együttműködése, akik fontos kétirányú kapcsolatot valósítanak meg a gyógyszert használó betegek és a gyógyszerhatóság között az új gyógyszerbiztonsági információk gyűjtése és a kockázatcsökkentő intézkedések végrehajtása során egyaránt.

A kurzus során szeretnénk bemutatni, hogy a gyógyszerek biztonsága Önökön is múlik, és a mellékhatások bejelentésével mindenki tehet a betegek védelméért!

A képzés részleteiről IDE kattintva tájékozódhatnak.Frissítve: 2024.02.29 15:05