1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Miniszteri elismerésben részesült kiemelkedő szakmai tevékenységéért az OGYÉI két munkatársa

Örömmel és büszkeséggel adunk hírt arról, hogy állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréséül Cseh Zsoltné Pálos Andrea és El Koulali Zakariás munkatársunk is miniszteri elismerésben részesült. Kollégáinknak Pintér Sándor belügyminiszter nevében Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár nyújtotta át a miniszteri elismerő okleveleket.


El Koulali Zakariás szakgyógyszerész-közgazdászként 2016-ban lett intézetünknél tisztigyógyszerész, később régióvezető tisztigyógyszerész/osztályvezető, majd már főosztályvezetőként látta el a Tisztigyógyszerészeti Főosztály operatív vezetését, az 5 régió munkájának felügyeletét, a társszervezetek szakmai támogatását. 2019. decembere óta tölti be az országos tisztifőgyógyszerészi tisztséget. Töretlen, kiemelkedő szakmai munkájának köszönhetően tavaly szeptemberben az emberi erőforrások minisztere az OGYÉI Ellenőrzési Főigazgatóság Főigazgató-helyettesévé nevezte ki, és az általános főigazgató-helyettesi feladatokat is ő látja el.

2017. októbere és 2018 júliusa között kezdetben senior szakmai szakértőként, majd vezetőként vett részt a gyógyszertárak webes önellenőrzése, e-határozat, e-jegyzőkönyv rendszer szakmai specifikációjában, és a „Gyógyszerforgalmazó helyek felhasználóbarát adatbázisának fejlesztése és térinformatikai megjelenítésében” elnevezésű EFOP-projektben.

2019. június 1-je óta állandó tagja az Országos Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottságnak, tudásával, munkájával segítve az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kockázatának csökkentését, az antimikrobiális rezisztencia visszaszorítását.

Hozzáértését, tudását 2020 óta a Projektkoordinációs és Fejlesztésirányítási Munkacsoport is igénybe veszi a döntések előkészítésében és támogatásában. Rendkívül elkötelezett szakemberként a koronavírus-járvány elleni küzdelem során részt vett a hazai gyógyszerellátás koordinálásában, szakmai iránymutatások kidolgozása révén segítette a magyarországi gyógyszerészek munkáját.

A gyógyszerészeti szaknyelvre is kiterjedően kiválóan kommunikál angol, spanyol és francia nyelven. Munkája és családja mellett a civil életben is aktív, alelnöke a Magyar Gyógyszertudományi Társaságnak.

 

Cseh Zsoltné Pálos Andrea az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet kiemelkedő szakmai tudással rendelkező vezető gyógyszerminőségi értékelője, aki 1999 óta erősíti a magyar gyógyszer-engedélyező hatóságot. A gyógyszerminőség területén mind hazai, mind nemzetközi szinten kiemelkedő színvonalon képviseli hazánkat. Az Európai Gyógyszerügynökség Humán Gyógyszerek Értékelő Bizottsága alá tartozó Gyógyszerminőségi Munkacsoport, valamint az Európa Tanács Gyógyszerminőségi Igazgatóság alá tartozó munkacsoport tagjaként részt vesz abiztonságos gyógyszerekre és azok biztonságos használatára vonatkozó minőségi szabványok kidolgozásában, amelyeket tudományos referenciaértékként ismernek el és alkalmaznak világszerte. Magasszintű regulátoros és szintetikus kémiai értékelői ismeretei garanciát jelentenek a megfelelő minőségű és biztonságú gyógyszerek engedélyezésére. Hatósági tevékenysége mellett kiemelten támogatja a képzéseket is, mind a graduális, mind a poszt-graduális egyetemi oktatás aktív résztvevője. Több éves oktatómunkáját a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara – a Kari Tanács döntése alapján – címzetes egyetemi docensi cím adományozásával ismerte el.

2021-ben intézeti elismerésben részerült hosszútávú kiemelkedő teljesítményéért.


Frissítve: 2022.09.08 09:49