1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Meghosszabbítjuk a határidőt – küldjetek szelfit április 30-ig! KERESSÜK 2018 LEGKEDVESEBB KONYHÁS NÉNIJÉT/BÁCSIJÁT!

Osztálykirándulást nyerhet tíz osztály az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által szervezett játékon, melynek keretében keressük 2018 legkedvesebb konyhás nénijét/bácsiját! Tekintettel a tavaszi szünetre – pedagógusok kérésére – meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt április 30-ig!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által kiírt pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet azoknak a munkájára akik a közétkeztetés fontos láncszemeként nap mint nap hatással vannak a gyerekek egészségére. A gondos tálalás, a kedves kiszolgálás is fontos szerepet játszik abban, hogy a gyerekek mennyire kedvelik a menzát, mennyire fogadják el a kínált ételeket.

A pályázat az iskolás osztályokat, tanulókat is ösztönzi, hogy aktívan keressék a kapcsolatot az őket ellátó konyhai dolgozókkal. A tanulók kedvenc konyhás nénijükkel/bácsijukkal szelfit készíthetnek, amelyre az OGYÉI közösségi oldalán lehet szavazni. A meghosszabbított regisztráció időpontja 2018. április 30, amely időpontig a pályázati kiírásnak megfelelően várjuk a szelfiket. A beérkezett képeket a kampányhoz tartozó „Élj könnyebben” Facebook oldalunkon tesszük közé, a fotókra 2018. május 02 – 20. között várjuk a szavazatokat.

A játékban résztvevő 10 szerencsés osztály kiránduláson vehet részt. Az osztályok egy részét a tejfeldolgozás rejtelmeibe avatjuk be! Az OGYÉI által szervezett út során meglátogatják a Csípőtelki Csodafarmot, mely hazánk és Közép-Európa egyik legmodernebb tejtermelő tehenészeti telepe, és a Sole-Mizo Zrt. stratégiai beszállítója. Az idegenvezetőnk segítségével megismerik a tej útját, megsimogathatják a bocikat, teheneket és egy vidám ebédet követően részt vehetnek egy gyárlátogatáson, ahol megtudják, a tejből hogyan készülnek a különböző tejtermékek.

Az osztályok egy másik része a malomtól a kemencéig kíséri majd figyelemmel a búza, rozs útját. A gyerekek megismerhetik a lisztek különféle fajtáit, megismerhetik, mi mennyi rostot és milyen értékes tápanyagot tartalmaz. A malomlátogatás után pedig egy pékműhelybe látogatunk el, a kenyérkészítés rejtelmeibe avatjuk be a gyerekeket, ahol lehetőség nyílik saját péksütemény készítésére is.

LETÖLTHETŐ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PLAKÁT OSZTÁLYFŐNÖKÖK RÉSZÉRE

LETÖLTHETŐ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PLAKÁT GYEREKEK RÉSZÉRE

A pályázatokkal kapcsolatos bővebb információ: www.merokanal.hu

2018.04.04.
Frissítve: 2018.04.04 09:54