1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Honnan tudjuk, hogy megbízható, valódi gyógyszert vásároltunk?

Javasoljuk a lakosságnak, hogy gyógyszereit Magyarországon engedélyezett helyről szerezze be, és ha szükségessé válik, más EU tagállamban is kizárólag ilyen helyen vásároljon, hiszen a legális források 2019. február 9-től a jelenleginél is biztonságosabbak lesznek, ugyanis a legtöbb vényköteles gyógyszer dobozára egyedi azonosító kerül. Az ilyen egyedi azonosítóval ellátott gyógyszereket módszeres eredetvizsgálatnak kell alávetni mielőtt a betegekhez kerülnének, amivel nemcsak a hamisított gyógyszerek kiadása előzhető meg, de például a lejárt vagy visszahívott gyógyszerek kiadása is elkerülhető. Ezt a védelmet azonban csak a legális források biztosítják. 

Minden esetben figyeljen arra, hogy a gyógyszerrel kapcsolatos információ hiteles forrásból, például egészségügyi szakembertől, a gyógyszerhatóság vagy a gyártó honlapjáról származzon. 

Soha ne vásároljon gyógyszert engedély nélküli gyógyszer-kereskedelmi csatornákon keresztül, például utcai árusoktól, piacokon, nem engedélyezett internetes forrásból, csomagküldő szolgálatoktól.


Frissítve: 2018.04.09 10:44