1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

MDR Hírlevél 6/2021: Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport találkozó és MEFCS UDI munkacsoport ülés meghívó

6/2021 (2021.04.01.)


Tisztelt Olvasó!

Az orvostechnikai eszközökre vonatkozó szabályokat tartalmazó MDR rendelet 2021. május 26-tól válik teljes egészében alkalmazandóvá. Leveleinkben tájékoztatást adunk az új rendelettel kapcsolatos aktuális tudnivalókról illetve képzéseinkről.

Az alábbiakban a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. két programjára hívnánk fel a figyelmét, ahol az OGYÉI képviselőivel is „találkozhat”.


Tisztelt Hölgyem, Uram!


MEGHÍVÓ | MAGYAR GS1 EGÉSZSÉGÜGYI FELHASZNÁLÓI CSOPORT TALÁLKOZÓ

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. tisztelettel meghívja Önt a Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználó Csoport soron következő ülésére.

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport (MEFCS) olyan önkéntes munkacsoport, amelynek tagjai az egészségügyi ágazat meghatározó gazdálkodó szervezetei (gyártók, nagykereskedők), betegellátást végző intézmények képviselői, szakmai egyesületek, szövetségek, érdekképviseleti szervek és egyéni tagként szakértők.

Célja, hogy koordinálja a GS1 szabvány alapú megoldások helyes ágazati bevezetését és alkalmazását a helyi igények kiszolgálására, a nemzeti érdekek mentén, a jogszabályi előírások figyelembevételével. Célkitűzései között a hangsúly az automatikus termékazonosításon alapuló, betegbiztonságot javító, illetve a transzparens folyamatok által hatékonyabb és fenntarthatóbb működést lehetővé tevő megoldások bevezetésén van.

A Csoport nyitott, szakmai rendezvényén továbbra is teret kíván biztosítani a hazai egészségügyi ágazat érintett szakembereinek a GS1 szabványok által érintett területeken már megvalósult nemzetközi és hazai jó példák, illetve a folyó fejlesztések, valamint a jogszabályi előírások okán megvalósítandó feladatok közös megismerésére és a résztvevők kölcsönös fejlődésére.

Célunk, hogy féléves rendszerességgel információt adjunk a GS1 szabványok akár jogszabályi változások, akár betegbiztonsági- vagy hatékonyságnövelés céljából megvalósuló hazai bevezetési lépéseiről, a folyamatváltozások nehézségeiről, illetve sikereiről, segítve ezzel is a további fejlesztéseket, változásokat, azaz az Ön munkáját.

Bízunk benne, az esemény Önnek és vállalata, intézménye számára is releváns és hasznos lesz!

 

Rendezvény időpontja: 2021. április 8., csütörtök,10:00-14:30

Rendezvény elérhetősége: online,Teams platformon

Az esemény során 2 témakör kerül ismertetésre és megvitatásra.

 

  • Délelőtt többek között a vakcinák és az ellátási lánc felé történő bizalom növelésének fontosságáról beszélnek előadóink, beleértve a hamisítás elleni küzdelmet és nyomon követhetőséget is.
  • Délután az orvostechnikai iparágat érintő MDR rendelet kapcsán esedékes kötelezettségeik közeledő határidejérőllegfrissebb információiról, illetve gyártói és egészségügyi intézményi kihívásairól hallhatnak.

 

| REGISZTRÁCIÓ |

Bízunk benne, hogy az esemény Önnek és vállalata, intézménye számára is releváns és hasznos lesz! Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze vissza legkésőbb 2021. április 7-ig az alábbi oldalon elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével: https://gs1hu.org/egeszsegugy-regisztracio

Bővebb információkért és részletes programért kérjük, látogasson el weboldalunkra: https://gs1hu.org/egeszsegugy-regisztracio-mefcs


MEGHÍVÓ | MEFCS UDI MUNKACSOPORT ÜLÉS


A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. tisztelettel meghívja Önt a Magyar Egészségügyi Felhasználói Csoport „UDI” munkacsoportjának soron következő ülésére.  

Találkozó időpontja: 2021. április 14., szerda, 14:00-16:00

Online platform: MicrosoftTeams

Találkozó tematikája:

 

  • UDI adathordozó - folytatás
  • PRRC feladatai
  • MDR átállás buktatói – Saasco
  • UDI aktualitások


| TERVEZETT IDŐPONTOK |

2021. május 12., 14:00-16:00 UDI munkacsoport ülés

2021. június 9., 14:00-16:00 UDI munkacsoport ülés


| TÉMA IGÉNY FELMÉRÉS |

A munkacsoport ülés résztvevői számára segítséget szeretnénk nyújtani az UDI jelöléskapcsánfelmerülő kérdésekben, pl.Milyen adathordozókalkalmazhatók?Melyik adathordozóban milyen adatok tüntethetők fel?Milyen minőség követelményekvonatkoznak a jelképekre? stb.Szeretnénk megkérni, hogy egy néhány kérdésből álló kérdőív kitöltésével jelezzen vissza nekünk, hogy milyen témát javasol a következő ülésre, illetve miről szeretne részletesebben hallani.Akár konkrét kérdéseit is elküldheti nekünk a kérdőívben, de emailben is azudi@gs1hu.orgcímre. A KÉRDŐÍV az alábbi linken érhető el: https://forms.office.com/r/A98ehp7dBQ

 

| REGISZTRÁCIÓ |

Bízunk benne, hogy az esemény Önnek és vállalata, intézménye számára is releváns és hasznos lesz! Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztráció már elérhető a megadott időpontokra: https://gs1hu.org/egeszsegugy-regisztracio.

Az április 14-én esedékes MEFCS UDI munkacsoport ülésére a részvételi szándékát kérjük, jelezze vissza legkésőbb 2021. április 13-ig az alábbi oldalon elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével

Bővebb információkért és a részletes programért kérjük, látogasson el weboldalunkra: https://gs1hu.org/iparagi-megoldasok/egeszsegugy/egeszsegugyi-felhasznaloi-csoport

 

Meghívásunk elfogadásában bízva, 

Tisztelettel:

 

Molnár Attila  

csoportvezető megbízásából

Krázli Zoltán
Implementációs igazgató

Horváth-Hankó Christine
Egészségügyi szektor menedzser

T +36 (1) 412 39 55
M +36 (30) 162 67 82
F +36 (1) 412 39 49
Frissítve: 2022.03.02 13:16