1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Közel félezer iskola és óvoda népszerűsítette a vízfogyasztást

Összesen 498 általános és középiskola, illetve óvoda részvételével zajlott le az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által évente meghirdetett HAPPY-hét 2021. március 22-26. között. Több ezer gyermek tanult játékos formában arról, hogy a víz a legjobb szomjoltó.

A programot az érvényben lévő digitális oktatás mellett, ahhoz igazítva tartották meg intézmények, az OGYÉI segédanyagainak felhasználásával és kreatív pedagógusok saját ötleteinek megvalósításával.

Bár az idei, rendhagyó módon zajló program új kihívások elé állította a szervezőket és az intézményeket, mégissikerült eljuttatni a HAPPY-hét üzenetétaz iskolákon túlra is,az otthonokba, a családokhoz. Az OGYÉI a COVID-19 járvány hazai elterjedésének kezdete ótaigyekszik felhívni a felnőttek figyelmét arra, hogy az immunrendszer normál működéséhez, valamint az ideális testsúly eléréséhez és fenntartásához az egészséges, változatos táplálkozás - ezen belül a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékbevitel - is hozzájárul. Ezért hirdette meg az intézet 2020 őszén a közösségi médiában az Aqua Challenge kampányt is: https://merokanal.hu/aquachallenge/.

A nemzetközi szinten is jó gyakorlatnak számító, az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága és a WHO által is elismert egyedülálló magyar kezdeményezéssel szembeni egyetlen észrevétel korábban az volt, hogy a programhoz nem kapcsolódik monitoring. Az OGYÉI ezért idén kérdőívek segítségével mérte fel a program hatékonyságát és népszerűségét.

A felmérésben való részvételt nyereményjátékokkal is motiválta az intézet: a kérdőíveket kitöltő intézmények rajz-, fotó- és videópályázaton indulhattak, és összesen 50 darab, egyenként 40 ezer forint értékű, játékokból és sporteszközökből álló ajándékcsomagot sorsoltak ki közöttük. Azok az iskolák pedig, ahonnan legalább egy felső tagozatos vagy középiskolás tanuló csatlakozott az egyéni kérdőíves felméréshez, automatikusan részt vettek azon a sorsoláson, amelyen 7 db összecsukható pingpongasztal talált gazdára április 23-án.

Az OGYÉI „virtuális kiállítást” tervez a több mint 170 intézmény által beküldött többezer pályázati anyagból, a Merőkanál.hu Facebook-oldalon.

További információ: https://merokanal.hu/happy-het

Tekintse meg filmünket itt: https://www.youtube.com/watch?v=1fq4dmJYuUwBudapest, 2021. május 06.
Frissítve: 2021.05.06 12:40