1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Hiteles gyógyszertárkereső a hatóság honlapján

Könnyen kereshető, felhasználóbarát, hiteles gyógyszertárkeresőt fejlesztett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), mely a mai naptól érhető el a gyógyszerügyi hatóság honlapján.

 

Az engedélyezett gyógyszerforgalmazók valamennyi publikus adatát tartalmazó gyógyszertárkereső adatbázist tett közzé honlapján a gyógyszerügyi hatóság, mely 2016. februárjától érhető el a ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso oldalon. 

A fejlesztésnek köszönhetően például a gyógyszertárak és a gyógyszerforgalmazásra jogosult üzletek kereshetők név, típus (közforgalmú, intézeti, internetes, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók, stb.), település, és kulcsszó szerint. Az információk köre még bővül, a patikák nyitvatartási idejét folyamatosan rögzítik a tisztigyógyszerészek a rendszerben.

A könnyen kereshető adatbázis fontos információkat szolgáltat a lakosság számára. Egyszerűen megtudható, hogy a szokásos nyitvatartási időn túl mely gyógyszertárat érik el közelükben: az adott települést és dátumot kiválasztva listázódnak az ügyeletes, készenléti patikák adatai. A találati listákból egy gombnyomással táblázat is készíthető, így akár egyszerre is megtekinthető minden fontos részlet.

Az alkalmazás kiegészítő funkciójaként a gyógyszer-nagykereskedők és közvetítők nyilvántartására is ez az alkamazás szolgál. A publikus adatoka Listák közé, eddigi helyükre kerülnek fel, nem manuálisan, ahogy eddig, hanem automatikusan generált listaként. (https://ogyei.gov.hu/listak/)

 

 

 


 

 

 

 


Frissítve: 2017.01.14 15:42