1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Módszertani levelek

Az OGYÉI részt vesz mind a közforgalmú, mind a kórházi gyógyszerészet területére kiterjedő gyakorlati útmutatások, módszertani levelek, irányelvek összeállításában, kiadásában.
A módszertani levelek készítésében a szakmai kollégiumok is részt vesznek: a közforgalmú területen a Gyógyszerellátási-, a kórházi területen a Kórházi- Klinikai Gyógyszerészeti Szakmai Kollégium.
Az OGYÉI módszertani leveleinek témái vagy a rendeletekben nevesített területeken készülnek vagy a gyógyszerészeti gyakorlat során gyakran felmerülő kérdésekből adódnak.
Vannak területek, melyeknek szabályozása magasabb szinten valósul meg, ilyenkor a módszertani levél témája beépül az adott területen hatályos rendeletbe, esetleg annak mellékletébe.
A gyógyszertári gyógyszerkészítésben döntő változást jelent az új kiadású vényminta gyűjtemény, a FoNo VII. és a VIII. Magyar Gyógyszerkönyv hatályba lépése.
 
Hatályos irányelvek, módszertani levelek:
OGYÉI-P-71-2022 Módszertani levél 1. számú táblázata FoNo VIII. - FoNo VIII. cikkelyek kicserélhetősége
OGYÉI-P-71-2022 Módszertani levél 2. számú táblázata Forgalombahozatali engedéllyel rendelkező Formulae Normales alapján törzskönyvezett készítmények kicserélhetősége
Frissítve: 2024.02.23 13:16