1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

ELMARAD - Elég fejlettek vagyunk a fejlett terápiákhoz? - 2020.03.27.

A koronavírus terjedésére tekintettel, elővigyázatosságból a konfererenciát 2020. őszére halasztjuk.

Amennyiben szeretne értesítést kapni az esemény újbóli meghirdetéséről, kérjük, jelezze ezt az event@ogyei.gov.hu e-mail címen.

Köszönjük a megértését és reméljük, az új időpontban is számíthatunk részvételére!


Tudományos tájékoztató ülés a fejlett terápiák alkalmazási lehetőségeiről

A fejlett terápiás gyógyszerkészítmények (ATMP-k) új gyógymódot kínálhatnak számos súlyos, korábban nehezen gyógyítható, vagy gyógyíthatatlannak tartott betegség és sérülés esetén, mint pl. a rák egyes faj­tái, szív- és érrendszeri megbetegedések, izomsorvadás, neurológiai, immunológiai és gyulladásos betegségek gyógyításában, nem gyógyuló sérülések esetében.

A fejlett terápiás készítményekre jellemző, hogy az akadémiai szektorból kinövő, kutatók által alapított start-up vállalatok fejlesztései, melyek csak a forgalomba hozatali engedélyezés körüli szakaszban kerülnek, multinacionális gyógyszergyártók birtokába. Ugyanakkor az akadémiai szektorból érkező, minőségbiztosítási ismeretekkel és gyógyszergyártási tapasztalattal kevéssé rendelkező kutatók számára az engedélyezési követelményeknek való megfelelés komoly kihívást jelenthet.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szeretne részt vállalni azon tényezők feltérképezésében és elemzésében, melyek segítséget nyújthatnak kutatóintézeteknek, egyetemeknek és kisvállalkozóknak e terület hazai fejlesztésében, ezért két évvel ezelőtt ATMP kerekasztal néven útjára bocsájtott egy kezdeményezést a fejlett terápiás készítmények fejlesztésével, gyártásával kapcsolatos konzultációs környezet kialakítására a potenciális kérelmezők bevonásával.

A tudományos ülés célja az ATMP kerekasztal résztvevői által bemutatni a fejlett terápiás készítmények fejlesztésével, alkalmazásával és szabályozásával kapcsolatos tapasztalatokat.

Program


Letölthető program


Ellátás

A rendezvény ideje alatt frissítőket és pogácsát biztosítunk a résztvevőknek.

Helyszín

1051 Budapest, Zrínyi u. 3., 5. emelet, 505. terem

A terem befogadó képessége 100 fő, ezért a jelentkezéseket a regisztráció sorrendje alapján fogadjuk.

Jelentkezési határidő

2020. március 20. (a regisztrációról automatikus visszajelzést nem küld a rendszer, amennyiben a jelentkezési határidőt követő munkanap végéig nem kap visszaigazolást az OGYÉI-től, kérem lenti elérhetőségen jelezze)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az esemény nem sajtónyilvános.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Kontakt

Vajdáné dr. Gerinczy Veronika

Telefon: +36 1 886 9300/121 mellék

email: event@ogyei.gov.hu

Frissítve: 2021.01.18 11:20