1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Együttműködés a Semmelweis Egyetem és az OGYÉI között

A mellékhatás-jelentések számának növekedését, nagyobb gyógyszerbiztonságot, új tehetséggondozó ösztöndíjprogram megjelenését várják a felek attól a stratégiai együttműködéstől, amelyet ma írt alá dr. Pozsgay Csilla, a Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója és dr. Szél Ágoston a Semmelweis Egyetem rektora.

A stratégiai együttműködés főbb pillérei az oktatás, kutatás területeit, valamint a közös tehetséggondozást ölelik fel. Az együttműködés kiterjed a gyógyszerészethez kötődő minőségbiztosítási, gyógyszer-engedélyezési, gyógyszertechnológiai, analitikai, oktatási, kutatási területeken túl az egyetem betegellátást érintő tevékenységeire is.

Az együttműködés célul tűzi ki a betegellátás fontos területeként a klinikai vizsgálatok hatékonyságának javítását. A megállapodásban kulcsszerepet kap a gyógyszerek biztonságosságát folyamatosan nyomon követő, azok kockázatának csökkentése és előnyeinek növelése érdekében kifejtett tevékenység, az ún. farmakovigilancia javítása. Ezzel szolgálva a betegek biztonságosabb gyógyulását, a gyógyszeres terápia alkalmazását.

Az OGYÉI megalakulásával a gyógyszerek engedélyezésén és felügyeletén kívül, az étrendkiegészítők bejelntése is az Intézethez került. Az együttműködés által az egyetemen már az oktatás során megismerkedhetnek és eligazítást nyerhetnek a leendő egészségügyi szakemberek az egyre szerteágazóbbá és bonyolultabbá váló étrendkiegészítő-rendszerben, a gyógyítás során pedig ezt segítő ismereteket kaphatnak.

Az egészségügyi szakemberek itthon tartását szolgálja az együttműködés keretében közösen meghirdetett tehetséggondozási program is, mely már az egyetemi évek alatt az arra érdeklődőknek gyakorlati helyet és ezt követően biztos életpályát biztosít az OGYÉI keretei között.

Frissítve: 2016.02.01 13:16