1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

6000 gyerek keresi a TOP 50 legfinomabb menzaételt

Több mint 200 osztály jelentkezett eddig az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet játékára, így csaknem 6000 gyerek teszteli a menzaételeket és keresi az iskolájában a TOP 50 legízletesebb ebédet. A gyerekek szavazataikkal 51 közétkeztetőt neveztek be a játékba, közülük kerül ki 2016-os év közétkeztetője.

Mint arról korábban már hírt adtunk, az OGYÉI „Élj könnyebben!” címmel, a szülőket, a pedagógusokat és a diákokat célzó, az egészséges táplálkozás elveit hangsúlyozó és a közétkeztetésre fókuszáló felvilágosító kampányt indított. Ennek keretében „Keressük Magyarország legfinomabb TOP 50 menzaételét és párhuzamosan 2016 közétkeztetőjét.”

A játék kiírása a merokanal.hu weboldalon olvasható el, pillanatnyilag 2016. december 5-től 2016. december 16-ig tartó időszak ételeit figyelik meg a tanulók, hogy azt követően kiválaszthassák a két legfinomabb levest, főételt és harmadik fogást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy azokból az iskolákból, ahonnan már egy-egy osztály benevezett december 14-ig a többi osztály is indulhat a pályázaton az év végi kirándulásért. A pályázók között közjegyző jelenlétében 13 osztálynak 100 ezer forintnyi Erzsébet utalványt sorsolunk ki.

A jelentkező osztályok osztályfőnökeinek regisztrációt követően nevezniük kell az osztályukat a www.merokanal.hu oldalon megadva a közétkeztető cég pontos nevét, majd a két hét leteltét követően le is adhatják az osztály képviseletében a szavazatokat.

A játékot szervező OGYÉI által összehívott szakmai zsűri ellenőrzi a recepteket, megnézi, valóban megfelel-e a rendelet előírásainak. A szavazatokat összesítjük, ez alapján kialakul a 10 levest, 30 főételt és 10 desszertet tartalmazó TOP50-es lista. A listán szereplő ételek receptgyűjteménye elérhető lesz a honlapon, így akár otthon is elkészíthetik a szülők a gyerekek kedvenc ételeit, illetve a siker reményében a közétkeztetők is elleshetnek egymástól néhány tippet. Az a szolgáltató, amelynek a legtöbb étele kerül fel a TOP50-es listára elnyeri az év közétkeztetője címet.


Frissítve: 2017.01.14 15:52